Torsdag 6/6-2002
Mr. Charles svoger dødede i sidst uge
efter han og to andre var kommet til at spise nogle giftige svampe, der ellers lignede
dem, som de plejer at spise. Vi bliver derfor inviteret med til begravelsesmiddag for at
ære svogeren.
Her er en helt anderledes kutyme hvad angår begravelse, ingen virker kede af det, folk
griner, pjatte og stopper i hovederne, som om de ikke havde spist i flere dage. Gud og
hver mand er med til middagen, der holdes i svogerens hus, og uden tvivl er ved at ruinere
enken.
Der er bunkevis af mad. På de mange
borde, der er anrettet står skåle med kogt gris, stegt kylling, kold suppe, stegte
grøntsager, lune ris, sur mangosalat og tørrede fisk med chili.
Alle sidder rundt om bordene i små grupper og stikker hver sin ske ned i skiftevis den
ene og |
den anden ret, mens de blander det hele med den lune ris, som
hvert enkelt gæst har fået en stor portion af. Vi er ikke synderlig sultne, jeg har
fortsat maveproblemer, og skønt menuen lyder lækker, så tager den sig ikke særlig
appetitlig ud. Grisen blævrende og består næsten udelukkende af spæk, kyllingen, er
blevet hakket i småstykker med indemad og det hele inden den er smidt i gryden for at
stege, og ligger nu og ser ret ubestemmelig ud, den kolde suppe tiltale os slet ikke, og
de stegte grøntsager springer vi hurtigt over, da vi ser, at der er svampe i retten,
--det er jo svampene, der ligesom er årsag til, at vi er samlet her i dag! De tørrede
fisk med chili ligner ristede løg, og den sure mangosalat ser også tilforladelig ud, så
vi tygger os igennem hver en skefuld tørrede fisk, lidt sur mangosalat og en halv
tallerken lune ris, inden vi høfligt bekendtgør, at nu er vi sørme meget mætte.
Heldigvis kan vi dække os ind under, at det ikke |